Mujeres con diversidad funcional y jóvenes utielanas de éxito, protagonistas de la campaña 8M de Utiel
Leer más
La Asociación Mujeres por Derecho pide hacer bien visible la reivindicación de la lucha por la igualdad con motivo del 8 de marzo
Leer más
EEUU suspende durante cuatro meses los aranceles del 25% que sufría el vino y el aceite
Leer más

El conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha presidit a la Comissió Interdepartamental per a l’Aplicació de l’Ús del Valencià per a tractar diversos aspectes referits a la política lingüística de la Generalitat. A la Comissió han assistit també el director de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, Rubén Trenzano, i els sotssecretaris de les conselleries de l’administració autonòmica.

A la reunió s’ha acordat que el valencià siga la llengua d’ús habitual en les comunicacions internes entre els òrgans i unitats administratives de les respectives conselleries, així com a les comunicacions externes amb altres institucions dins l’àmbit lingüístic propi. L’acord es complementarà amb un seguit de mesures, com ara l’elaboració d’una guia d’usos lingüístics i l’organització d’un pla d’acompanyament per als empleats públics, que posarà a disposició dels funcionaris un ampli ventall de recursos i activitats formatives. Els criteris aprovats hui, així com les mesures complementàries, s’implantaran de manera gradual i progressiva a l’administració.

Vicent Marzà ha declarat que «el valencià és un patrimoni molt valuós que tenim el deure de preservar i que, a més, constitueix la porta d’entrada a l’aprenentatge d’altres llengües. Per això, aquesta decisió és molt important. Cada vegada hi ha més gent que entén i parla la nostra llengua, però difícilment podem donar-li una continuïtat a la promoció del valencià si no comencem per casa nostra, impulsant el seu ús a l’administració».

Marzà ha destacat que «la política lingüística de la Generalitat es caracteritza per buscar l’equilibri entre les dues llengües oficials».

Comparte: El valencià serà la llengua habitual de comunicació de la Generalitat Valenciana