Mompó destaca “la vertebración” del PP provincial en la reunión comarcal de Requena-Utiel
Leer más
La Feria del Libro de Utiel cerraba ayer sus puertas tras un fin de semana repleto de actividades para todos los públicos
Leer más
Los sindicatos se concentran a puertas del ayuntamiento de Requena
Leer más

El conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha presidit a la Comissió Interdepartamental per a l’Aplicació de l’Ús del Valencià per a tractar diversos aspectes referits a la política lingüística de la Generalitat. A la Comissió han assistit també el director de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, Rubén Trenzano, i els sotssecretaris de les conselleries de l’administració autonòmica.

A la reunió s’ha acordat que el valencià siga la llengua d’ús habitual en les comunicacions internes entre els òrgans i unitats administratives de les respectives conselleries, així com a les comunicacions externes amb altres institucions dins l’àmbit lingüístic propi. L’acord es complementarà amb un seguit de mesures, com ara l’elaboració d’una guia d’usos lingüístics i l’organització d’un pla d’acompanyament per als empleats públics, que posarà a disposició dels funcionaris un ampli ventall de recursos i activitats formatives. Els criteris aprovats hui, així com les mesures complementàries, s’implantaran de manera gradual i progressiva a l’administració.

Vicent Marzà ha declarat que «el valencià és un patrimoni molt valuós que tenim el deure de preservar i que, a més, constitueix la porta d’entrada a l’aprenentatge d’altres llengües. Per això, aquesta decisió és molt important. Cada vegada hi ha més gent que entén i parla la nostra llengua, però difícilment podem donar-li una continuïtat a la promoció del valencià si no comencem per casa nostra, impulsant el seu ús a l’administració».

Marzà ha destacat que «la política lingüística de la Generalitat es caracteritza per buscar l’equilibri entre les dues llengües oficials».

Comparte: El valencià serà la llengua habitual de comunicació de la Generalitat Valenciana